dissabte, 26 de juliol del 2008

MADEIRA 25

Avui ha sigut un dia realativament tranquil, necessitavem recuperar forces de l'excursio d'ahir, aixi que hem anat fins a Funchal, hem revisitat el mercat dos Lavradoiros per comprovar si la zona del peix esta mes animada els divendres (que aixi ha estat) i despres hem pujat fins o Monte, com una especie de barri que esta a uns 6 km del centre i a 500m d'alc,ada. Des d'alla es on es poden agafar les famoses cistelles de vimet, que pilotades per dos intrepids funchalencs, i com unic fre la seva desgastada sola de goma, desafien les pendents de mes del 20%. Nosaltres per questio financiera no hi hem pujat pero els hem vist de prop.
Despres hem entrat al que diuen es el jardi mes espectacular de Madeira, Jardim Botanico do Monte Palace. Ubicat en un abandonat hotel de luxe presenta una infitat d'especies vegetals, tan autoctones com importades; multitud de llacs i rierols plens de peixos, anecs i altres; el gerro mes gran del mon (inclos dins el llibre dels records); camins i caminets de pedre flanquejats per mosacis que expliquen la historia de Portugal; un museu d'art africa i un de minerals i gemmes; hem pogut provar el vi de Madeira i contemplar les magnifiques vistes de Funchal que es poden veure des dels molts miradors que hi ha.


Parada de pez espada (no es el nostre peix espasa, pero es el que mengen mes per aqui)

Mercado dos Lavradoiros

Llac central del Jardim botanico do Monte Palace

Una de les moltes flors que es poden observar en aquest jardi.

Una de les coses que mes ens ha impressionat d'aquest jardi es la quantitat de falgueres en forma de arbre que es poden trobar en el jardi.

Una dels famosos 'carros de cesto'