dimecres, 23 de juliol del 2008

MADEIRA 23

Avui presa de contacte amb l`illa. Hem anat a Funchal (la capital), hem dinat alla i despres hem parat pel cami a fer la compra per tots els dies en un dels pocs centres comercial de l`illa. A la tarda passejadeta pel poble i voltants.

Funchal, des de l`espigo del port. Exceptuant les dues zones hoteleres, la ciutat es compon basicament de cases de dues plantes amb els seu jardinet on practicament totes hi cultiven platans.


Strelitzia Reginae o flor del parais, en un dels milers de jardinets que presenta la ciutat de Funchal.

Al centre de Funchal trobem aquesta curiosa llibreria, "Esperanza" on tots els seus 100.000 llibres son exposats per la portada i no pel llom com es habitual, creant un curios mosaic de colors i lletres.


El " Mercado dos Lavradores", presenta una espectacular diversitat de fruites i verdures dispodes de manera que es impossible no comprar algun maracuja, lichi, mango o anana, si amb aixo no fos prou uns simpatics venedors "t'obliguen" a provar el surtit de fruites sencer. La part del peix avui estava practicament buida pero ens han dit que a la sexta-feira (divendres) fa molt de goig, ja ho comprovarem.


Cabo Girao, vist des de "Torre" a Camara de Lobos. Amb 580 m es el segon penyassegat mes alt del mon.

Paul do Mar, vist des del port.


Igreja do Paul do mar des d'un caminet fet d'una empinadissima escala de pedra que desafiant l'imponent penyassegat comunica Paul do mar amb Prazeres.


Posta de sol des de la terrassa de casa.