dimecres, 7 de maig del 2008

Notícies incomprensibles

Sense ficar-me massa amb la controvèrsia de l'elecció de les notícies pels diferents mitjans audiovisuals m'agradaria comentar alguns casos que aquests últims dies m'han cridat l'atenció.

El desastre que estan patint a Birmània arran del "Nargis" és noticia a tot arreu i tothom en parla, ara bé, no de la mateixa manera i des de el mateix punt de vista. És notícia el nombre de morts, és notícia el nombre d'hectàrees inundades, és notícia el nombre de desapareguts, de gent sense casa, és notícia la pèssima gestió que està duent a terme el govern militar de Birmània fins hi tot és notícia les tones d'ajuda humanitària que aporta cada país, però també és notícia i sovint la que passa per davant de la resta, el nombre catalans i espanyols que es veuen afectats. Es fan entrevistes al pobrets turistes que no estaven informats, que van haver de passar una nit tancats a l'hotel, que no van poder trucar a casa, en definitiva que van haver de tallar pel mig les vacances, pobrets. Per mi que aquestes notícies passin per davant de la resta és incomprensible.

Una altra notícia que em sembla incomprensible és que, a l'època que estem vivint, encara sigui tabú la paraula càncer. Tenia la impressió que havíem fet una pas endavant per a la normalització d'aquesta malaltia que afecta a un percentatge elevat de la població. M'ha sorprès negativament que pràcticament cap mitjà hagi explicat el motiu de la mort de Mercè Sala, i s'hagin limitat a parlar de llarga malaltia.

Finalment em sembla trist el poc ressò que s'ha donat a l'empresonament d'en Franki, un noi de Terrassa que està complint condemna a la presó per retirar la bandera espanyola del balcó de l'ajuntament. Trobo totalment desproporcionat arruïnar d'aquesta manera la vida d'un jove per una acte del tot inofensiu per la vida humana i que només atenta contra el simbolisme d'una pàtria, quan fa pocs dies va sortir de la presó un personatge que va estafar varis centenars de milions, quan cada dia sentim que mal tractadors surten impunes de les seves atrocitats al·legant demència, alcoholisme o ves a saber que, quan cada cap de setmana detenen a conductors beguts, sense carnet i conduint a velocitats molt més altes de les permeses, quan ahir és fa públic la ingent quantitat de sentències que estan pendents de resolució. En fi, no anem bé.